Incalzire in pardoseala Uponor

Sistemul UPONOR de incalzire a devenit standardul in domeniu pentru asigurarea confortului termic in locuinte, birouri si cladiri industriale.

UPONOR

Sistemele de incalzire moderne comercializate si instalate de noi au fost dezvoltate si perfectionate pentru prima data in Suedia de catre o companie a grupului UPONOR, respectiv WIRSBO, aceasta din urma fiind si denumirea sub care au fost comercializate de Framapesa in Romania incepand din 1995. Acest sistem, sisemul de incalzire in pardoseala UPONOR, realizeaza circulatia agentului termic prin conductele ce pot fi instalate sub orice tip de suprafata (parchet, gresie, mocheta). Rezultatul este un ambient placut, uniform distribuit, fara curenti de aer, fara praf si fara corpuri de incalzire vizibile … am putea spune chiar confortul absolut, o distributie a incalzirii mai uniforma decat orice alt sistem de incalzire, radiatia termica fiind orientata de jos in sus, transformand astfel pardoseala intr-o zona calda (devenind practic un corp de incalzire) asigurand un confort termic pe care nu-l intalnim la nici o alta sursa de incalzire. Spre deosebire de alte sisteme de incalzire, transferul de caldura in cazul sistemului UPONOR de incalzire prin pardoseala se face in mod direct (suprafata pardoselii incalzite vine in contact cu ocupantii incaperii).

Avantaje:

  • Confort exceptional
  • Control foarte riguros al temperaturii (in fiecare incapere se monteaza cel putin un termostat eletronic)
  • Economie de energie (temperatura agentului termic nu depaseste 40˚C)
  • Libertate deplina in amplasarea mobilierului (datorita lipsei radiatoarelor)
  • Spre deosebire de sistemele electrice, nu produce absolut nici o radiatie electromagnetica
  • Cost cu doar 50% mai ridicat decat in cazul sistemului de incalzire cu radiatoare, diferenta putand fi amortizata in timp prin intermediul economiei de energie
  • Soluţie ideală în cazul utilizării pompelor de căldură sau a centralelor termice in condensatie

Am montat primul sistem de incalzire prin pardoseala din Romania cu sistemul UPONOR WIRSBO in 1996. Functioneaza fara probleme si in prezent.