Igiena apei potabile inseamna apa sigura de la robinet, care nu reprezinta niciun risc semnificativ pentru sanatate. Sistemul igienic de la Uponor asigura faptul ca apa ramane in stare perfect igienica, de la racordul liniei principale pana la robinet.

Exista doua criterii importante pentru a se asigura igiena perfecta a apei potabile: schimbul regulat de apa si respectarea temperaturilor necesare pentru apa rece, apa calda si tevile de circulatie.

Prin alegerea unei instalatii igienice, riscurile de contaminare microbiana sunt deja excluse definitive din faza de proiectare (important mai ales pentru spitale, gradinite etc).

Solutiile igienice de la Uponor reprezinta sistemul de distributie a apei potabile care asigura standarde igienice superioare prin generarea descentralizata de apa calda, prin metoda de instalare “bucla” si prin spalarea automata a tevilor, pentru a elimina stagnarea.

Sistemul de alimentare cu apa este proiectat dupa urmatoarele principii:

  • Toate partile care vin in contact cu apa sunt fabricate dintr-un material rezistent la coroziune
  • Tevile sunt produse si dimensionate in vederea atingerii unui nivel maxim de siguranta
  • Rugozitate mica, dimensiuni constante ale diametrului interior chiar si dupa 10 ani de utilizare
  • Sistemul teava in teava permite, de asemenea, depistarea oricarei posibile avarii
  • In fitingul Q&E pierderea de presiune este neglijabila
  • Instalatiile cu teava Uponor PE-Xa asigura o alimentare silentioasa cu apa, fenomenul numit “lovitura de berbec” este practic inexistent
  • In tevile Uponor PE-Xa apa nu capata in timp nici miros, nici gust neplacut.

Avantajele sistemului igienic Uponor:

  • disparitia riscului de Legionella in instalatie
  • confort sporit datorita recircularii apei calde prin bucla igienica.

Optand pentru incalzirea apei intr-un flux de curgere continua, cu statii centralizate, se elimina imediat riscurile, precum Legionella, care se dezvolta in straturile mai reci ale rezervoarelor de stocare a apei potabile centralizate.

Un alt avantaj al sistemului este acela ca se poate folosi un singur diametru de teava, ceea ce face ca sistemul sa fie rapid si usor de instalat.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa contactati unul din reprezentantii Framapesa.