Incalzire si racire prin tavane si pereti UPONOR MINITEC este un sistem nou destinat a oferi atat incalzire cat si racire.

Elementul de baza al sistemului consta intr-o retea de tuburi capilare care este prefabricat pentru a fi conectat la conductele de tur si retur.

Cu o inaltime a profilului de numai 12 mm, UPONOR MINITEC reprezinta de asemenea sistemul ideal pentru instalarea in cladiri existente.

Multifunctionalitatea UPONOR MINITEC este de asemenea pusa in evidenta de multitudinea de feluri in care poate fi instalat, indiferent daca este vorba de tavane, pereti sau acoperisuri inclinate, acoperite cu tencuiala.

UPONOR MINITEC nu impune nici un fel de limitari in privinta creativitatii arhitectilor.

Încălzirile si racirile prin plafon se găsesc în principal în birouri și magazine sau, de asemenea, în clădiri industriale și săli de sport. Ele sunt adesea folosite ca supliment la alte soluții de încălzire și răcire a panourilor radiante. Sistemul convențional de încălzire a tavanului este instalat direct pe tavan sau suspendat în tavan. . În cazul birourilor sau spatiilor comerciale, activarea elementelor termice este un mod economic și durabil de a încălzi și răci clădirile într-un mod eficient din punct de vedere energetic.

Utilizați structura clădirii pentru controlul temperaturii prin încălzirea prin tavan sau răcirea tavanului

Activarea componentelor utilizează masa termică a betonului din structura clădirii. Sunt instalate tevi care transporta apa încălzita / răcita. În acest fel, plafoanele aduc o contribuție majoră la răcirea sau încălzirea de bază a clădirii. Sistemele de tevi integrate pe suprafețele încăperii utilizează miezul de beton din masa clădirii pentru a schimba energia termică.

Avantaje:

  • Cea mai mica adancime de pozare: doar 15 mm cu glet si doar 25 mm cu tencuiala
  • Renovari (hoteluri, spitale, etc)
  • Finisare cu tapet sau prin vopsire
  • Montare rapida
  • Viteze foarte mici ale aerului
  • Registre verificate la proba de presiune, racordare din fabrica intre distribuitor si teava capilara
  • Se poate utiliza o temperatură a turului cu 6-8˚C mai joasă decat în cazul sistemelor obişnuite
  • O soluţie ideală în cazul utilizării pompelor de căldură