Cea mai eficienta si economica solutie pentru reabilitarea apartamentelor si a caselor

Cea mai eficienta si economica solutie pentru reabilitarea apartamentelor si a caselor

Solutii de incalzire / racire prin pereti si pardoseala

Cea mai eficienta si economica solutie pentru reabilitarea apartamentelor si a caselor. Pentru reabilitarea apartamentelor si a caselor Framapesa va propune o solutie combinata, formata din pompa de caldura Panasonic si un sistem de incalzire Uponor Minitec (sistem care se poate incadra in 2 cm grosime, inclusiv finisaj).
Aceasta solutie se preteaza la reabilitarea apartamentelor din blocuri (vechi sau noi) sau case de patrimoniu, care nu permit o solutie radicala de modificare a sistemului de incalzire (eventual racire).

Din punctul de vedere al sursei de incalzire, se poate inlocui solutia de incalzire centralizata sau cu centrala individuala, cu o pompa de caldura Panasonic Aquarea cu puteri intre 3 kW si 16 kW, sufcienta pentru o suprafata intre 20 si 250 mp, avand urmatoarele avantaje notabile:

 

 • usurinta si rapiditate in montaj, nu necesita autorizari, in afara de, eventual, o cerere de debransare sau revizii obligatorii.
 • nu presupune schimbarea contractului de gaze sau investitii in coloana de gaze pentru intreaga scara de bloc.
 • usor de exploatat, fiind echipata standard cu sistem de automatizare complex si complet ce permite 6 programe zilnice, program de vacanta, reglarea in functie de temperatura exterioara, gestionare boiler, panouri solare, etc.
 • spatiu interior necesar redus, la varianta monobloc nu exista la interior decat conductele de alimentare a incalzirii, iar la varianta bibloc, la interior avem o unitate ce poate fi complet mascata intr-un corp de mobilier
  poate asigura si racirea locuintei pe timp de vara, toate pompele fiind reversibile.
 • se poate monta si intr-o instalatie existenta cu radiatoare sau ventiloconvectoare, putand furniza o temperatura maxima de +65 grade C.

Incalzire in pardoseala Uponor – Sisteme de alimentare cu apa Uponor

Cel mai mare COP de pe piata, pompele de caldura Panasonic Aquarea ajungand, in functie de putere, la un C.O.P. de 5, aceasta se traduce intr-un cost de exploatare mult mai mic decat la oricare alta solutie electrica.

Pentru sistemul de incalzire si racire Uponor Minitec, avantajele sunt majore fata de orice alta solutie de pe piata si anume:

 • conductele si suportul ocupa 1 cm.
 • se pot monta in sistem umed sau uscat.
 • se pot monta direct peste pardoseala existenta, avand in vedere ca nu vor ocupa decat 2 cm, inclusiv finisajul (pentru un sistem cu gresie), astfel nu necesita scoaterea sapei existente (se evita eventualele probleme cu vecinii si de evacuare a molozului).
 • daca pardoseala are un finisaj cu o valoare estetica mare, conductele se pot monta pe pereti (in sistem umed sau uscat) sau pe tavan (in sistem umed sau uscat).
 • sistemul poate fi utilizat si incalzirea si la racirea spatiilor.
 • nu necesita consolidarea structurii de rezistenta, avand in vedere grosimea mica a sistemului si usurimea straturilor.
 • se elimina inconvenientul sistemului clasic de incalzire prin pardoseala, in ceea ce priveste perioada lunga pana la intrarea in regim; la sistemul Minitec grosimea sapei este foarte mica si incalzirea intra in regim foarte repede.

In urma celor prezentare anterior, sistemul combinat de pompa de caldura Panasonic Aquarea si sistemul Uponor Minitec este cea mai eficienta si rapida solutie de reabilitare a apartamentelor sau cladirior de patrimoniu.

Pentru a detalia si personaliza solutia, va rugam sa ne contactati in cel ma scurt timp. Va multumim!

UPONOR Romania – 0740.523.754