Incalzire in pardoseala UPONOR – Avantaje

  • Confortul termic – Incalzirea prin pardoseala UPONOR se bazeaza in proportie de 50% pe convectie si 50% pe radiatie (in comparatie cu sistemele clasice, cu corpuri statice, la care transmiterea caldurii catre aerul interior se face integral prin convectie). Datorita faptului ca intreaga pardoseala radiaza caldura catre interiorul camerei, ocupantii resimt un mediu interior placut si confortabil (la aceeasi temperatura interioara, confortul resimtit de ocupanti este mult mai bun fata de sistemele cu corpuri statice).
  • Economie de energie – Incalzirea prin pardoseala UPONOR asigura incalzirea optima a spatiului interior avand in vedere faptul ca la pardoseala avem cele mai inalte temperaturi, iar acestea scad catre tavan (in zona ocupata asigurandu-se temperatura fixata de utilizator) in timp ce la incalzirea cu radiatoare, fenomenul este invers, incalzindu-se inutil volumul de deasupra spatiului ocupat. Astfel, numai din acest considerent economisindu-se pana la 30% din energia necesara incalzirii.
  • Benefic pentru sanatate – Deoarece numai 50% din caldura necesara pentru incalzire este furnizata prin convectie, iar aerul se ridica treptat pe toata suprafata incaperii incalzite, viteza ascensionala este extrem de mica, lucru care impiedica ridicarea prafului de pe pardoseala. La sistemul cu radiatoare,intregul  volumul de aer al incaperii este vehiculat prin sectiunea corpului de incalzire, aceasta fiind mult mai mica in raport cu suprafata incaperii. Astfel, viteza aerului este foarte mare, iar praful si acarienii sunt raspanditi si recirculati in toata incaperea. Totodata, suprafata de incalzire este mult mai usor de curatat si igienizat, sistemul de incalzire prin pardoseala fiind indicat si la spitale.
  • Eficientizarea spatiului interior – Incalzirea prin pardoseala este un sistem complet mascat in elementele de constructie ce lasa libertatea ocupantilor de a decora interiorul dupa dorinta.
  • Sistem eco-friendly – Sistemul UPONOR PE-Xa de incalzirea prin pardoseala este gandit pentru a folosi la maxim agentul termic produs de surse neconventionale de energie, de tipul pompelor de caldura si a panourilor solare, sau de centrale in condensatie (ce functioneaza la randamentul maxim cu agent termic la temperaturi scazute). Datorita sistemului de automatizare mult mai avansat fata de sistemele clasice, controlul temperaturii este mult mai strict, asigurandu-se o economie de energie.

Top 5 avantaje ale sistemului de incalzire in pardoseala Uponor

Pentru detalii suplimentare si prezentari extinse, va recomandam sa ne contactati cu incredere.

UPONOR Romania – 0740.523.754